Χειμωνιάτικος Ενιπέας 2019

Ο «Χειμωνιάτικος Ενιπέας» πραγματοποιείται την δεύτερη Κυριακή κάθε Δεκεμβρίου.

Η διαδρομή του αγώνα εκτείνεται σε 22,5 χιλιόμετρα εκ των οποίων τα 19 σε μονοπάτια, με θετική υψομετρική διαφορά 1650 μέτρα. Το χρονικό όριο για την ολοκλήρωση της προσπάθειας είναι 5 ώρες. Η τροφοδοσία των αθλητών περιορίζεται στον κεντρικό σταθμό του Αγίου Διονυσίου περίπου στο μέσον της διαδρομής (11.5ο Km) και στο σταθμό υποστήριξης στη Ζηλνιά (περίπου στο 18ο Km της διαδρομής).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΟΥ ΕΝΙΠΕΑ 2019

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019

 • 10:00 – 21:00 Λειτουργία EXPO Χειμωνιάτικου Ενιπέα. Εκθεσιακή παρουσίαση αθλητικών προϊόντων για το ορεινό τρέξιμο.
 • 10:00-12:00 Παραλαβή πακέτων συμμετοχής από τους αθλητές του 14ου Χειμωνιάτικου Ενιπέα
 • 12:00-16:00 Εγγραφές του 5α   Ολύμπια Μονοπάτια-Veronica edition, 11 km. Παραλαβή αριθμού συμμετοχής για τον αγώνα
 • 16:00-21:00 Παραλαβή πακέτων συμμετοχής από τους αθλητές του 14ου Χειμωνιάτικου Ενιπέα.

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019

 • 8:00-9:30 Παραλαβή πακέτων συμμετοχής από τους αθλητές του 14ου Χειμωνιάτικου Ενιπέα.
  Εγγραφές του 5α Ολύμπια Μονοπάτια-Veronica edition,  11km και παραλαβή αριθμού συμμετοχής για τον αγώνα
 • 8:00-16:00 Λειτουργία EXPO Χειμωνιάτικου Ενιπέα. Εκθεσιακή παρουσίαση αθλητικών προϊόντων για το ορεινό τρέξιμο
 • 10:00 Εκκίνηση 14ου Χειμωνιάτικου Ενιπέα
 • 10:15 Εκκίνηση 5α  Ολύμπια Μονοπάτια-Veronica edition
 • 11:00-13:15 Τερματισμοί  5α  Ολύμπια Μονοπάτια-Veronica edition
 • 12:00-15:00 Τερματισμοί 14ου Χειμωνιάτικου Ενιπέα
 • 12:00-16:00 Γεύμα αθλητών Χειμωνιάτικου Ενιπέα
 • 15:00 Απονομές νικητών, Ολύμπια Μονοπάτια-Veronica edition
  Απονομές νικητών,  Χειμωνιάτικου Ενιπέα

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ 14ου ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΟΥ ΕΝΙΠΕΑ

Μεγάλη συμμετοχή εθελοντών στην διεξαγωγή του 14ου Χειμωνιάτικου Ενιπέα.

Παρακάτω αναλυτικά οι ομάδες εθελοντών που θα συντελέσουν στην άρτια διεξαγωγή του αγώνα:


Δυναμικές οι παρουσίες του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Θεσσαλονίκης Σύλλογος Δρομέων Υγείας Θεσσαλονίκης και της ομάδας μας  OlympusMarathon Running Team στον κεντρικό σταθμό του 14ου Χειμωνιάτικου Ενιπέα, στο παλιό μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, οι δύο ομάδες αρμονικά συνεργαζόμενες στην υπηρεσία των αγωνιζομένων θα δημιουργήσουν μία όμορφη και ενθαρρυντική ατμόσφαιρα στο μέσον της διαδρομής του αγώνα προσφέροντάς τους την απαραίτητη τροφοδοσία. Να ενημερώσουμε επίσης τους επισκέπτες και τους συνοδούς των αθλητών πως ο σταθμός είναι προσβάσιμος με αυτοκίνητο σε απόσταση περίπου 15km από το Λιτόχωρο. Διαδρομή Λιτόχωρο – Πριόνια: 30 λεπτά.

Ο  ΣΕΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ με έμπειρους εθελοντές θα στελεχώσουν τον σταθμό υποστήριξης, στη τοποθεσία Ζηλνιά, στο 18ο Km του Χειμωνιάτικου Ενιπέα. Εκεί οι εθελοντές θα προσφέρουν νερό, αλμυρά και γλυκά σνάκς που θα ενδυναμώσουν τους αθλητές για τα τελευταία χιλιόμετρα του αγώνα. Ο σταθμός είναι προσβάσιμος με το αυτοκίνητο στο 10ο χιλιόμετρο Λιτόχωρο – Πριόνια σε χρόνο 20 λεπτών. Η όμορφη θέα της τοποθεσίας στο πλαίσιο του αγωνιστικού κλίματος είναι κάτι που θα ανταμείψει επισκέπτες και αθλητές.

Ο ΕΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ως ένθερμοι υποστηρικτές των αγώνων της διοργάνωσης θα βρίσκονται σε σημείο καταγραφής αθλητών του 14ου Χειμωνιάτικου Ενιπέα στον λόφο της Γκόλνας. Ένα δυσπρόσιτο σημείο της διαδρομής, όμως με την αγάπη τους για τη φύση και με ενστερνισμό της προσπάθειας των αθλητών θα βρίσκεται οργανωμένη ομάδα εθελοντών που θα εμψυχώσουν τους αθλητές στα πρώτα 5 χιλιόμετρα της διαδρομής.

Τα μέλη του ΕΟΣ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ που χρόνια τώρα υποστηρίζουν τους μεγάλους αγώνες της διοργάνωσης κατά την διεξαγωγή τους αλλά και στην προετοιμασία της διοργάνωσης, θα βρίσκονται στο πιο δυσπρόσιτο σημείο της διαδρομής, στο 8ο περίπου χιλιόμετρο, για να εμψυχώσουν, να καθοδηγήσουν και να ενθαρρύνουν τους αθλητές του αγώνα.

Οι φίλοι-ορειβάτες-υποστηρικτές του  ΕΟΣ ΒΡΟΝΤΟΥΣ , των οποίων η ομάδα είναι μια από τις πολυπληθέστερες με εθελοντές στον Olympus Marathon, θα βρίσκονται σε ένα κρίσιμης σημασίας σημείο της διαδρομής του ΧΕ 2019, ένα χιλιόμετρο περίπου μετά το Μοναστήρι στο 13km της διαδρομής, όπως και στα σημεία κοντά στην ξύλινη γέφυρα του Αγ. Διονυσίου κατευθύνοντας και εμψυχώνοντας τους αθλητές μας.

Ο Φυσιολατρικός Σύλλογος Λιτοχώρου ΦΣΛ Ολυμπος , θα βρίσκεται στην έξοδο του μονοπατιού της διαδρομής του Χειμωνιάτικου Ενιπέα, περίπου στο 20ο χιλιόμετρο, στο σημείο που υπάρχει μια μεταλλική γέφυρα, λίγο πριν την τελευταία μεγάλη ανηφόρα μέσα στο Λιτόχωρο.

Ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος ΤΡΙΑΣ, ΑΠΣ ΤΡΙΑΣ , με εθελοντές – υποστηρικτές τόσο στον Olympus Marathon όσο και στον Χειμωνιάτικο Ενιπέα, θα βρίσκονται σε σημείο κατά την είσοδο των αθλητών στο Λιτόχωρο.

Στη διαδρομή εντός Λιτοχώρου έως τον τερματισμό στο Δημοτικό Πάρκο θα υπάρχουν σε αρκετά σημεία μικροί και μεγάλοι εθελοντές που θα κατευθύνουν και θα ενθαρρύνουν τους αθλητές στα τελευταία μέτρα του αγώνα.

error: Content is protected !!