Πεζοπορία με παιδιά στο Λιτόχωρο – Ανακαλύπτουμε τον Ενιπέα

Στην σκιά του Ολύμπου και δίπλα στο Λιτόχωρο περπατάμε και ανακαλύπτουμε τον Ενιπέα . Μια μικρή διαδρομή για όλη την οικογένεια δίπλα στο ποτάμι και ευκαιρία για μια μικρή απόδραση από τα συνηθισμένα.

Σύμφωνα με την μυθολογία , ο  Ενιπέας, ήταν ο ωραιότερος από τους ποτάμιους θεούς, γιος του Ωκεανού και της Τηθύος που ερωτεύτηκε την Τυρώ, κόρη του βασιλιά Σαλμωνέως και της Αλκιδίκης. Ο θεός Ποσειδώνας, που είδε την Τυρώ και την ερωτεύτηκε και αυτός, πήρε τη μορφή του Ενιπέα, για να μπορέσει να την κατακτήσει. Αυτή εξαπατήθηκε και δέχθηκε τον Ποσειδώνα. Ο θεός του υγρού στοιχείου αποκάλυψε στη συνέχεια την ταυτότητά του στην Τυρώ και της προανήγγειλε τη γέννηση των δίδυμων παιδιών τους, του Πελία και του Νηλέα.

Σύμφωνα με άλλον μύθο, στα νερά του Ενιπέα, λουζόταν η Λητώ, η μητέρα του Απόλλωνα και της Άρτεμης, ενώ το φαράγγι του Ενιπέα ήταν ο τόπος όπου οι Μαινάδες κατασπάραξαν τον Ορφέα, ποιητή και φημισμένο μουσικό. 

Αφετηρία της μικρής διαδρομής είναι το πάρκινγκ του Λιτοχώρου και κατεβαίνουμε στον φημισμένο “Λάκκο” . Ένα πανέμορφο μέρος δίπλα στον Ενιπέα όπου θα βρείτε και μαγαζιά για καφέ και φαγητό.

Περνάμε την γέφυρα και τα μαγαζιά που υπάρχουν και προχωράμε.

Είναι πολύ εύκολο, δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φυσική κατάσταση και μικροί και μεγάλοι μπορούν να απολαύσουν μια βόλτα στην φύση με τους ήχους του ποταμού.

Μετά από δέκα λεπτά περπάτημα έχετε υπέροχη θέα το φαράγγι του Ενιπέα.

Φυτά και χρώματα, υπέροχες μυρωδιές θα σας κατακλύσουν.

Στα αριστερά σας έχετε συνεχώς τον Ενιπέα όπου μπορείτε να δροσιστείτε στα νερά του. Το τοπίο δεν σας θυμίζει τίποτα πως βρίσκεστε μέσα στο Λιτόχωρο.

Είστε μέσα στην φύση μακριά από τον θόρυβο .

Μετά από περίπου 25 λεπτά περπάτημα συναντάτε το γεφυράκι όπου είναι και το τέλος για αυτή την μικρή διαδρομή δίπλα στον Ενιπέα.

Είναι μια πολύ εύκολη διαδρομή χωρίς απαιτήσεις και χωρίς υψομετρική διαφορά. Ο συνολικός χρόνος με επιστροφή είναι περίπου 45 -50 λεπτά και το συνολικό μήκος 2,10 χιλιόμετρα.

Μια υπέροχη διαδρομή για παιδιά και για μεγάλους , μια καλή ευκαιρία να έρθετε σε επαφή με την φύση και να περπατήσετε δίπλα σε έναν μυθικό θεό, τον Ενιπέα.

Και μετά από αυτή την μικρή πεζοπορία δίπλα στον Ενιπέα χαλαρώστε και απολαύστε τον καφέ ή το φαγητό σας στα μαγαζιά που υπάρχουν στον Λάκκο , με τους ήχους της φύσης.

Εάν έρχεστε στο Λιτόχωρο βάλτε αυτή την μικρή διαδρομή στο πρόγραμμά σας και δεν θα χάσετε! Μια εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη!

Αν αναζητάτε πληροφορίες για την συγκεκριμένη διαδρομή και πως να την οργανώσετε, πληροφορίες για περιοχή που να μείνετε, τι να δείτε, ή οτιδήποτε άλλο θα ήταν χαρά μου να σας βοηθήσω. Μπορείτε να μου στείλετε μήνυμα στο info@olympustories.gr ή εναλλακτικά μπορείτε να με βρείτε και στο Facebook και στο Instagram
error: Content is protected !!