Πιστοποίηση BLS από Διασωστική Ομάδα Πιερίας

Πιστοποίηση BLS από τη Διασωστική Ομάδα Πιερίας

Την Κυριακή 28 Ιανουαρίου, στο χώρο της Διασωστικής Ομάδας Πιερίας στο παλαιό Νοσοκομείο Κατερίνης, πραγματοποιήθηκε πιστοποίηση BLS, από πιστοποιημένους εκπαιδευτές και εκπαιδεύτριες του ERC (Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης).

Οι συμμετέχοντες εκπαιδεύτηκαν και πιστοποιήθηκαν πάνω στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση, τη χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή, την Πλάγια θέση Ασφαλείας και την Αφαίρεση Ξένου Σώματος (Πνιγμονή) – Τεχνική Heimlich.

Ανάμεσα στους εκπαιδευόμενους – εκπαιδευόμενες υπήρχαν σπουδαστές και σπουδάστριες του ΙΕΚ «Συνοδών Βουνού», που πραγματικά τους /τις αξίζουν συγχαρητήρια για την πιστοποίησή τους και ειδικότερα, επειδή οι ίδιοι καθιστούν τις πορείες και τις αναβάσεις στο βουνό πιο ασφαλείς.

Πιστοποίηση Διασωστική Ομάδα Πιερίας

Λίγα λόγια για την ομάδα.

Η ΔΙΑΣΩΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΙΕΡΙΑΣ έχει έδρα την Κατερίνη.

Ο Σύλλογος  είναι ενταγμένος στη Πολιτική Προστασία, και συνεργάζεται αρμονικά με όλους τους Δημόσιους φορείς (Αντιπεριφέρεια, Πυροσβεστική, ΕΚΑΒ), αλλά και με τους άλλους Εθελοντικούς Συλλόγους.
Έχει λάβει μέρος σε όλα τα ατυχήματα, που έχουν συμβεί στη περιοχή , όπως ατυχήματα στο Όλυμπο, τροχαία ατυχήματα, Θαλάσσια ατυχήματα.

Άλλες δραστηριότητες του συλλόγου :

Εκπαίδευση των μελών της Ομάδας, στις πρώτες βοήθειες και σε άλλες δεξιότητες, κάθε Τετάρτη απόγευμα στα γραφεία του Συλλόγου.

Ενημέρωση, Εκπαίδευση και Πιστοποίηση πολιτών στις πρώτες βοήθειες, σε τμήματα που γίνονται δύο με τρεις φορές τον χρόνο, κάθε Δευτέρα απόγευμα στα γραφεία του Συλλόγου.

Αρέσει σε %d bloggers: